Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (2024)

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (1) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (2)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Opdateret: 9. august 2024

Nordjyde sender bestyrelsen i Danish Crown åbent brev.

- Vi har mistet tilliden.

Sådan lyder ordene fra nordjyske Mikkel Jensen, der er andelshaver i Danish Crown.

Hvert år leverer han omkring 33.000 grise fra sit landbrug i Nibe til slagteri-giganten. Men han er bekymret for virksomhedens fremtid.

Derfor er han nu gået sammen med to andre andelshavere om at skrive et åbent brev til de øvrige medandelshavere i Danish Crown.

- Vi er bekymret for selskabet, hvis den her udvikling fortsætter.

Op mod 2000 medarbejdere fyret

Indenfor de seneste par år har Danish Crown lukket to af sine slagterier i henholdsvis Sæby med 800 arbejdspladser og Ringsted med 1200, fordi der ikke længere bliver leveret grise nok.

Mikkel Jensen og hans kollegaer mener det er fordi, at virksomheden ikke længere er konkurrencedygtig.

Når de danske griseavlere leverer til Danish Crown får de gennemsnitligt 2,5 krone mindre per kilo kød, end de kan få uden for landets grænser.

- Vores virksomheder er afhængige af, at have en konkurrencedygtig virksomhed at arbejde sammen med, lyder det fra Mikkel Jensen.

Mangler professionalisme

- Vi vil kun selskabet det bedste, det skal der ikke være tvivl om. Derfor skal bestyrelsen også se i øjnene, at der mangler professionalisme, siger Mikkel Jensen.

I det åbne brev ligger de blandt andet vægt på, at en stor del af bestyrelsen i Danish Crown består af landmænd, som ikke har de rette kompetencer til at hjælpe Danmarks største slagteri tilbage på rette spor.

- Vi efterlyser en ekstern formand, som har erfaring med globale virksomheder, fremfor en, der kun har erfaring med egen griseproduktion.

Læs også Virksomheder straffes af mangel på kvalificeret arbejdskraft

Den nuværende bestyrelsesformand, Asger Krogsgaard er ikke overrasket over kritikken.

-Vi har opfodret dem til at rejse forslaget på næste repræsentantskabsmøde. I stedet har de indtil videre afvist at følge de demokratiske spilleregler, som vi har i selskabet, og det synes jeg er ærgerligt, lyder det.

Ifølge Mikkel Jensen, har ham og kollegaerne dog allerede af flere omgange forsøgt, at komme igennem til bestyrelsen gennem netop repræsentantskabet, men det er endnu ikke lykkedes.

De håber derfor, at det åbne brev kan få de andre medandelshavere til at tage del i debatten.

- Vi har brug for, at de bliver råbt op.

Næstformand trækker sig

Kort tid efter TV2 Nord havde talt med Mikkel Jensen, udsendte Danish Crown selv en meddelelse om at deres næstformand og nordjysk valgte bestyrelsesmedlem, Thomas Kjær, prompte har forladt sin plads.

- Jeg er i dag fratrådt mine bestyrelsesposter grundet uenighed om retningen for bestyrelsesarbejdet. Jeg udtræder uden yderlige kommentarer og ønsker selskabet alt det bedste, siger Thomas Kjær.

Han sad både i A/S-bestyrelsen og Danish Crown AmbA-bestyrelsen.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (3) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (4)

Kriminel gruppering hærger i Aalborg, og var senest involveret i voldsom konflikt på Skalborg Bakke.

Nordjyllands Politi har modtaget en del vidnehenvendelser ovenpå det sammenstød mellem to lokale grupperinger på Skalborg Bakke ved Indkildevej torsdag eftermiddag.

Det fortæller politikommissær ved Nordjyllands Politi, Kenneth Rodam.

- Det skete i myldretiden i et område, hvor der er meget trafik. Så der er mange, der har set noget.

De to grupperinger - Grønlands Torv-gruppen, også kaldet GT-gruppen og gruppen A12 - havde et opgør kort før klokken 17.

Politiet fik en anmeldelse om et færdselsuheld med to køretøjer, hvoraf den ene forlod stedet og ikke var at finde, da politiet kort tid efter dukkede op med flere patruljer, herunder en hundepatrulje.

I den ene bil fandt politiet flere våben, herunder en kniv og et slagvåben.

Den ene af bilerne var svensk indregistreret.

Efterforsker forbindelse til knivstikkeri

Nordjyllands Politi fortæller til TV2 Nord, at de er i gang med at efterforske, om det knivstikkeri, der skete lørdag 3. august i Nørresundby, har forbindelse til torsdagens episode på Skalborg Bakke.

Men de kigger også på, om der er en forbindelse til den myriade af sager, som GT-gruppen har været involveret i de seneste par år.

- Vi efterforsker i det billede, vi kender og er åbne for nye muligheder, lyder det fra politikommissæren.

Det er nemlig ikke første gang, GT-gruppen er involveret i skud- og knivepisoder i Aalborg.

I juni sidste år sagde Nordjyllands Politi til TV2 Nord, at der har været mere ballade omkring grupperingen, end der er omkring de mere etablerede rockerbander.

- Dem er der relativ ro omkring. GT-grupperingen er en lidt mere løs sammensætning af personer, som er tenderende til at være en egentlig bande, sagde Niels Kronborg, der vicepolitiinspektør i Nordjyllands Politi til TV2 Nord dengang.

Den svenske forbindelse

Og siden dén udtalelse er der ikke blevet mere ro omkring GT-gruppen - tværtimod.

10. januar blev en 21-årig mand overfaldet på Beatesmindevej i Gug, og 21. januar blev en 34-årig mand overfaldet og stukket med kniv i Aalborgs Vestby.

Allerede 9. februar var den gal igen. Her blev der kort før klokken 22 affyret to skud i Lyøgade i Aalborg. Ingen kom dog til skade.

Grupperingen er også blevet koblet til flere skyderier og overfald i Aalborg Centrum, herunder et skyderi under Aalborg Regatta 25. august 2023 og et knivstikkeri ved højlys dag udenfor Joe and the juice i gågaden i Aalborg 2. marts 2023.

Også i sagen om knivstikkeriet på gågaden i Aalborg, var der en svensker, der deltog.

Netop dét er en af grundene til, at Kenneth Rodam ikke finder det sandsynligt, at gårsdagens episode på Skalborg Bakke har noget at gøre med den problematik, hvor kriminellegrupper i Danmark har forsøgt at hyre svenske "lejemordere" og "børnesoldater" til at udføre kriminalitet i Danmark.

- Nej, jeg anser det ikke som sandsynligt. De her grupper har relationer og de kender hinanden, lyder det fra Kenneth Rodam.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (5) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (6)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Opdateret: 9. august 2024

En flok unge flygtede fra politiet med 30 liter sprinklervæske.

Fire unge mænd var natten til torsdag på jagt efter en giftig co*cktail.

Klokken 00.35 spottede politiet dem i en sort Seat uden nummerplader, hvorefter de eftersætter og standser dem.

I bilen finder de foruden de fire mænd 30 poser sprinklervæske og noget værktøj, som de mistænker er stjålet.

- De bliver sigtet for tyveri i forening, og føreren bliver samtidig sigtet for at prøve at køre fra os, oplyser Henrik Jensen, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted.

Det viser sig, at der er tale om sprinklervæske og værktøjsdele fra mindst tre forskellige butikker i området - Harald Nyborg, Min Købmand og Jem og Fix.

Ingen af de sigtede er selv fra lokalområdet, men kommer derimod fra henholdsvis Sunds og Karup.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (7) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (8)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Opdateret: 9. august 2024

Den første gæst tog plads for fem dage siden. Formanden for Thy Træf håber, at op mod 4000 gæster kommer på besøg i løbet af weekenden.

Fredag klokken ni bliver snoren klippet. Men allerede fem dage forinden har den første gæst taget plads i køen udenfor.

I weekenden løber Danmarks største motorcykeltræf, Thy Træf, nemlig af stablen og det har for vane at samle en kø af mennesker og motorcykler inden åbning.

I år er ingen undtagelse, hvor Aske Roland som den første ligger i kø. Det har han gjort siden søndag - og for fjerde år i træk.

- Thy Træf er for mig, hvad Smukfest eller Roskilde er for andre, forklarer han om sin iver for at komme ind og få den helt rigtige plads til træffet.

Udenfor i grøftekanten, under træerne, har han slået sit telt op, hvor han har overnattet i løbet af ugen.

Og som dagene er skredet frem har flere og flere slået sig til ham. Fredag morgen klokken 8 er der omkring 200 motorcyklister i kø - i blæsende regnvejr.

- Det er fornuftigt, siger formand for begivenhederne, Henning "Dyret" Frohn.

Han håber, at op mod 4000 gæster lægger vej forbi begivenhederne i weekenden. Og på trods af en våd start på festlighederne, så er han ganske rolig.

Det samme er Aske Roland. Det våde vejr rører ham ikke.

- Det gør ikke noget. 2019 var langt værre end i år, siger Aske Roland.

- Jeg skal bare ned og holde på den plads, som vi har haft de sidste 10-15 år. Vi skal have sat vore telt op, og så er der Thy Træf. Så er vi i gang.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (9) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (10)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Opdateret: 9. august 2024

Vesthimmerlands Kommune indvier i dag det nye svømmecenter i Aars, som blandt andet har et bassin med internationale konkurrence svømme-mål på 50 meter.

50 meter bassin. To varmtvands områder. Stor sauna. Og over 5000 kvadratmeter.

I dag torsdag indvier Vesthimmerlands Kommune det længe ventede svømmecenter i Aars, som skal tilgodese både elitesvømmere, handicappede, familier med babyer - og generelt alle, der har lyst til en tur i baljen.

Og regningen - den lyder på intet mindre end 118 millioner kroner.

- Det er en stor dag, og faktisk er det det største, vi har oplevet i Vesthimmerland, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V) og fortsætter;

- Det er hvert fald den største regning, vi nogensinde har modtaget. Jeg er dog dybt imponeret over, hvad vi har fået for pengene, for der er ikke noget, der er i kaliber med det, vi har fået.

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (11)

Nedslidt gammel svømmehal

Arbejdet med Vesthimmerlands Svømmecenter begyndte i 2017. Den tidligere svømmehal i Aars var nedslidt, og kommunen havde flere gange givet et tilskud for at lappe den sammen, men det var ikke en holdbar løsning - og samtidig ville det være for dyrt, forklarer Per Bach Laursen.

I stedet kom et moderne svømmecenter med internationale konkurrence-mål på 50 meter i spil. Og det var der bred politisk opbakning til - samtidig med, at der var opbakning hos blandt andet den lokale svømmeklub.

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (12)

Men projektet med et 50 meters bassin var en dyr affære, og kommunen skulle derfor have en treårig periode til at spare sammen. Og derudover ud og søge penge andetsteds fra.

Men projektet blev stemt igennem - og står nu klar til indvielse, på trods af, at det har været forsinket på grund af først coronakrisen, og derefter krigen i Ukraine.

-Det har generelt været en god oplevelse, fordi vi har haft en samarbejdspartner i entreprenør Svend Åge Christiansen, hvor vi har gjort tingene på nordjysk, og taget udfordringerne, som de kom. Vi får også tit som kommune skudt i skoene, at vi ikke holder budgetterne, men det er faktisk lykkedes her, og det er på grund af vores samarbejdspartner og de aktører, der har været inde over - og det er jeg stolt over, siger Per Bach Laursen.

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (13)

Bygger for trecifret millionbeløb og lukker samtidig skoler?

Svømmecentret rummer over 5000 kvadratmeter, hvor der både er plads til, at konkurrencesvømmere kan træne, mens anden halvdel af bassinet bruges til offentlig svømning. Derudover er det gode handicap-faciliteter og rig mulighed for babysvømning.

Og det koster.

Ifølge Per Bach Laursen var de allerede fra begyndelsen klar over, at svømmecentret ville blive en bekostelig affære.Faktisk er det endt med at være det dyreste anlægsprojekt i kommunens historie.

- Der er stor forskel på anlæg og drift. De skoler vi lukkede sidste år, var en tilbagevendende udgift år for år, hvilket anlægsprojekter ikke er på samme måde. Projektet her er afslu*ttet og afskrevet, og den regning kommer aldrig igen, siger Per Bach Laursen og fortæller, at ingen kunne forsvare at holde den gamle svømmehal åben.

- Jeg kan godt forstå, der skaber undren, at vi bruger så mange penge på en svømmehal og også lukker små skoler. For succesen skal også bevises nu. Vi håber, folk vil synes, det er attraktivt at komme i et 50 meter bassin, og benytte alle de lækre faciliteter, så det bliver en gevinst for borgerne. Men økonomien, den har vi styr på, slu*tter Per Bach Laursen.

Vesthimmerland Svømmecenter holder åbent hele weekenden for badende gæster - og det er helt gratis at hoppe i baljen.

Læs også På trods af kæmpe bøde, fortryder Dann ikke, at han delte morders profil

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (2024)

References

Top Articles
Receiving Lead/Stand-Up Forklift Driver - Day Shift
Parlin Fork Conservation Camp #6
Funny Roblox Id Codes 2023
Www.mytotalrewards/Rtx
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
fltimes.com | Finger Lakes Times
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Missed Connections Dayton Ohio
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
How to Create Your Very Own Crossword Puzzle
Apply for a credit card
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
University Of Michigan Paging System
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
2023 Ford Bronco Raptor for sale - Dallas, TX - craigslist
Healthy Kaiserpermanente Org Sign On
Restored Republic
Progressbook Newark
Lawrence Ks Police Scanner
3473372961
Landing Page Winn Dixie
Everstart Jump Starter Manual Pdf
Hypixel Skyblock Dyes
Craigslist Red Wing Mn
American Bully Xxl Black Panther
Ktbs Payroll Login
Jail View Sumter
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Marcel Boom X
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Michaelangelo's Monkey Junction
Game Akin To Bingo Nyt
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5859

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.