Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (2024)

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (1) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (2)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos Østlængen topper de pizzaer med spirer fra blandt andet løg, for det er synd at smide noget af grøntsagen i komposten, når det smager godt, siger ejeren.

Ost, tomatsauce, salami og så toppet med ukrudt fra et løg.

Sidstnævnte er altså også topping på en pizza fra Østlængen i Hanstholm.

Pizzabaren fokuserer nemlig på at bruge det hele fra de grøntsager, som de får leveret, fortæller Hjalte Jolander Kirstein, der er medejer af Østlængen.

- Vi forsøger at bruge hele grøntsagskurven, og det gør vi af flere grunde. En ting er at tænke på miljøet, noget andet er det økonomiske. Det giver ingen mening at købe en grøntsag og så smide halvdelen af den ud, forklarer han.

Medejeren fortæller, at de hele tiden eksperimenterer og finder nye måder at bruge hele grøntsager på.

- Vores muslingepizza topper vi med toppen fra et almindeligt løg, og det er jo en del af løget, som man sjældent ser, når man køber det i supermarkedet. Toppen fra løget egner sig mindst lige så godt, hvis ikke bedre, end almindeligt purløg, forklarer medejeren.

Frisk grønt er både hobby og business

Pizzabaren i Hanstholm får friske, lokale grøntsager fra virksomheden GrønThy.

Det er Gitte Fauersbækk, der står bag virksomheden i Solbjerg på Mors.

Hun har 14 hektar jord, som er fyldt med grøntsager, rodfrugter og bær. Ukrudt får dog også lov til at gro på hendes marker, for det hjælper grøntsagerne, og så kan de spises og sælges.

Grøntsagsproducenten går nemlig op i, at alt bliver brugt.

- Der er jo ubegribeligt meget mad på en mark, når man spiser det hele. Toppene af gulerødderne kan for eksempel bruges til at lave en pesto, fortæller hun.

Hun opfordrer til, at vi spiser meget mere af grøntsagerne – også toppene af bederne kan bruges som kål, forklarer hun.

Grøntavleren leverer til omkring 15 restauranter.

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (3)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (4) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (5)

Gerningsmænd igen overrasket af anmelder

Natten til torsdag er den gal igen med gerningsmænd, der smadrer løs og stjæler fra personbiler på rastepladser i Nordjylland.

Denne gang er det gået udover to personbiler på pendlerpladsen i Støvring.

Natten til onsdag blev gerningsmændene overrasket af en forbipasserende - det samme skete natten til torsdag.

Gerningsmænd overrasket af anmelder igen

Gerningsmændene blev opdaget af en forbipasserende, som anmeldte hændelsen klokken 04.27 tidligt torsdag morgen, fortæller vagtchefen fra Nordjyllands Politi, Jes Falberg.

- Anmelderen kører ind på pendlerpladsen. Så ser han en mand, der står ved en bil med en smadret rude, som har hånden inde i bilen. Og da han så ser anmelderen, hopper han ind på passagersædet i den her sølvgrå bil og kører væk, fortæller vagtchefen.

Læs også Hærværks-bølge i nordjysk by: Biler smadret og ting stjålet

Anmelderen beskriver gerningsmændenes bil som en sølvgrå Volvo S40.

Politi beder nu offentligheden om hjælp

Der er tale om minimum to gerningsmænd, som formodes at være de samme som i ved lignende hændelser de sidste tre dage. Vagtchefen opfordrer folk, der har set noget til at tage kontakt til politiet.

- Folk må meget gerne henvende sig, hvis de har set eller hørt noget. Jeg håber på, at efterforskningen i dag kan støve lidt op på dem, så vi kan få fat i dem, siger Jes Falberg.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (6) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (7)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alfrida Knudsen er med sine 101 år en af Sæbys to ældste borgere.

Hun er født i 1923, næsten samtidig med at Danmarks første færdselslov blev vedtaget, og kun få år efter, at Sæby får elektricitet, da Kulgasværket åbner.

I dag er hun 101 år og en meget aktiv pensionist.

- Det er dejligt. Jeg keder mig ikke, fortæller hun.

Hun går til forskellige aktiviteter på Sæby Ældrecenter, deltager i foreningen Aktive Kvinders arrangementer, og er faktisk på vej på tur til Himmelbjerget, så det er med nød og næppe, at TV2 Nord får en tid i hendes travle kalender til en snak og Sæbys historie.

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (8)

- Jeg har heddet 'Nulle', siden jeg var en fire-fem år. Jeg var sur over, at jeg skulle hedde Alfrida. Jeg havde kun en onkel, som skældte ud over det. Han sagde, at barnet skal hedde det, som hun hedder, men de andre sagde bare Nulle.

Kald mig bare Nulle

I snart 100 år har Alfrida Knudsen derfor ikke heddet andet. Hun blev født i Nørresundby og flyttet som ung til Sæby min sin mand Aksel Knudsen, som var blev tilbudt et job som forretningsfører.

- Min mand blev ansat ved Dansk Andelsgødning på havnen. Det er der, hvor der i dag er fiskerestaurant, forklarer Nulle.

Fire år efter at 2. verdenskrig er afslu*ttet og de tyske besættelsestropper har forladt Sæby, flytter det unge par til byen. Det er vanskeligt at finde en bolig, og parret fik tilbudt en lejlighed på Rosenvænget i Sæby.

I dag er Rosenvænget vokset sammen med midtbyen i Sæby, men sådan var det ikke i 1949. Dengang var der kun marker omkring, og der var ingen veje og området var ved at blive udstykket.

Også på havnen, hvor hendes mand arbejdede var der meget, som så anderledes ud dengang.

- Dengang kom skibene jo ind til havnen. Det gør de jo ikke i dag. Der kom både fra både Norge og Tyskland med gødning. Nu kommer der kun lystbåde, siger hun.

Nulle åbnede egen skobutik

Historierne fra en langt liv er mange. Nulle finder flere fotoalbummer frem fra reolen.

- Det er min søn, som bliver student, fortæller hun og peger på et billede af sønnen med studenterhue på.

Der er også billeder af mange af familiens venner og bekendte.

- Det er City Olsen. Kender du selv ikke dem? Han havde renseri på den anden side af banken (i Vestergade, red.), spørger hun TV2 Nords udsendte, som selv er født og opvokset i Sæby, men kun halvt så gammel som Nulle.

Nulle selv har også spillet en aktiv rolle i Sæbys handelsliv. I 1964 startede hun en skotøjsbutik i Vestergade sammen med sin mand.

- Det gik godt, og jeg havde sådan en reol med sko, som stod lige inden for døren. Så stod der en stol oppe for enden, og så kunne folk prøve skoene der.

- Der var også mange, som kom ind og sad på den stol og bare snakkede. Det var da hyggeligt, siger hun.

Solgte sko i 20 år

I 20 år solgte hun sko fra butikken Nulle Sko, og hun husker perioden frem til midt i 80'erne, som en tid med et meget aktivt handelsliv i Sæby.

- Der var ikke en eneste tom butik. Ham der var lige ved siden af, var en barber, så var der Bager Nyeng og så kom Myhrmann og Ulla Bambi med legetøj på den anden side af gaden. Kan du ikke huske hende?, spørger Nulle TV2 Nords reporter.

Som barn i 80'ernes Sæby glemmer man ikke byens legetøjsbutik. Til gengæld kniber det med at huske regentparrets besøg i Sæby i 1976.

Det husker Nulle til gengæld.

- Folk stod de oppe ved Snedker Hyttel i lange rækker. Mine børn fik Dannebrogsflag, som de kunne vifte med. Dronning Margrethe og Prins Henrik gik gennem byen og hen forbi åen, og så kørte de til Frederikshavn, fortæller hun.

Det var ikke bare i Sæbys midtby, at folk i 1976 stod i kø for at få et glimt af det royale par.

Også ved Sæbys dengang nye rådhus stod flere hundrede mennesker opstillet for at tage imod parret. Her holdt Dronningen også sin tale til byen.

"Det er os en glæde at komme til Sæby i dag. En by som ingen af os for alvor har besøgt, men som vi har glædet os til at se," sagde Dronningen i sin tale.

Dronningen og Prins Henrik var oprindelig inviteret til at besøge Sæby i forbindelse med byens 450 års købstadsjubilæum, men først to år senere lagde de vejen forbi.

Også i 1998 besøgte Dronningen og Prinsen Sæby og gik over byens torv ikke langt fra hvor Nulle Sko havde været.

Nulle havde dog for længst solgt sine sidste sko og butikken. Hun lukkede i 1984 og gik på pension og er for en del år siden flyttet i lejlighed på Stygge Krumpens Vej, og selv om hun er 101 år, sidder hun ikke stille.

- De siger, at jeg går til alt muligt mellem himmel og jord. Jeg går til alt det, som jeg kan komme til, siger hun og griner.

Vores tid hos en af byens ældste borgere er slu*t. Nulle skal videre til endnu et arrangement.

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (9) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (10)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Særligt én af Beredskabsstyrelsens anbefalinger er stærkt overvurderet, mener overlevelsesvejlederen.

Alle danskere skal være forberedte på at kunne klare sig i tre døgn ifølge myndighedernes anbefalinger.Og hvordan man gør man så det?

Jon Lindberg - også kendt som Vildmarks-Jon - underviser både Forsvaret og privatpersoner i overlevelse, og anbefalingen fra ham lyder først og fremmest:

- Få nu lavet en plan. Det er en seriøs anbefaling det her, siger Jon Lindberg.

Læs også Fire ud af fem unge oplever brud på reglerne: Mange sager om arbejdstid og løn under sygdom

Udover det er det ifølge Jon Lindberg vigtigt, at man bevarer roen og bruger noget tid på at se på, hvad man personligt bruger på tre døgn.

- Tjek, hvad du har derhjemme. Man skal have vand nok, man skal have mad nok. Og er der noget, der gør, at du har nogle ekstra behov, skal du tænke det ind i din plan, siger nordjyden.

Jodtabletter er overvurderede

Beredskabsstyrelsen har i kølvandet på myndighedernes anbefaling om at forberede sig udsendt en vejledning, som Jon Lindberg da også mener, at man skal følge. Men der er altså et sted, hvor vejledningen ikke leverer.

- Når de bare siger jodtabletter, så suser folk ud og køber jodtabletter. Hvis man skal bruge det, skal man sætte sig ind i, hvad det er. Det er ikke nødvendigt, hvis du er 50 år. Der er jeg ikke sikker på, at vejledningen fra staten er god nok, siger Jon Lindberg.

Læs også Er der spottet en delfin i nordjysk fjord?

Jodtabletter har været udsolgt flere steder.

- Lige nøjagtig jod synes jeg ikke, at man skal bruge så meget tid på. Det har vist sig, at der er mange, der har købt de forkerte. Og der er også undersøgelser, der viser, at det ikke virker på voksne mennesker, forklarer nordjyden.

Gigantisk efterspørgsel

Den seneste tid er efterspørgslen på overlevelsesråd eksploderet. Men én ting kommer bag på 'Alene i Vildmarken-vinderen:

- Nu er det ikke kun såkaldte preppere, der henvender sig, men også familiefaren, den enlige mor og generelt helt almindelige mennesker, der henvender sig, siger Jon Lindberg.

Læs også Jakob og Christian tager kampen op mod ALS

I takt med den store efterspørgsel har Jon Lindberg sammen med to tidligere kollegaer fra Forsvaret lavet et kursus, hvor man kan få lavet en personlig 'prepper-plan'.

Og det er ikke kun store kriser, som deltagerne lærer at forberede sig på.

- Vi har jo haft en snestorm i vinter, hvor folk sad fast ude på motorvejene. Sådan en situation kunne have været undgået, hvis folk havde dyrket deres beredskab noget bedre, forklarer Jon Lindberg.

Jon Lindberg har tidligere medvirket i et af TV2 Nords programmer. Se herunder:

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (11) Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (12)

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ordet sportssommer går med god grund igen denne sommer.

For der er meget at holde styr på for de sportsinteresserede.EM i fodbold, Wimbledon, OL og Tour de France er bare nogle af begivenhederne.

Det kan mærkes hos de nordjyske barer, hvor mange vælger at samles for at se sportsarrangementer.

Onsdag klokken 21 spilles der EM-semifinale mellem England og Holland, og den kamp viser Irish House i Aalborg. De har også mærket sportsfeberen brede sig denne sommer.

- Det betyder virkelig meget. Vi er en sportsbar, og det har været et virkelig, virkelig godt EM, siger manager hos Irish House i Aalborg, Christopher Hall.

Andrew Stanfield er en af gæsterne, som onsdag aften er mødt op på Irish House.Han er selv englænder, men bor i Støvring.

- Vi bliver flere englændere, som kommer herind og ser kampen i aften. Så det er bedre at se den sammen med andre landsmænd, end bare at sidde alene derhjemme og se kampen.

Se hele indslaget herunder:

Del artiklen

X

Facebook Facebook LinkedIn LinkedIn X uniE63C Email

Del artiklen

Frans fik 'jackpot' i Lille Vildmose: Fandt kæmpe elggevir (2024)

References

Top Articles
28 Arlington, TN Homes For Sale
Kolkata doctor's rape and murder in hospital alarm India
Bild Poster Ikea
Busted Newspaper Zapata Tx
Wordscapes Level 6030
Windcrest Little League Baseball
Form V/Legends
Myexperience Login Northwell
What Happened To Dr Ray On Dr Pol
Craigslist Parsippany Nj Rooms For Rent
Terraria Enchanting
Fusion
Fnv Turbo
Calamity Hallowed Ore
Khatrimaza Movies
Lycoming County Docket Sheets
Ecers-3 Cheat Sheet Free
When Is the Best Time To Buy an RV?
Garrick Joker'' Hastings Sentenced
Evangeline Downs Racetrack Entries
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
UEQ - User Experience Questionnaire: UX Testing schnell und einfach
DoorDash, Inc. (DASH) Stock Price, Quote & News - Stock Analysis
50 Shades Darker Movie 123Movies
Northeastern Nupath
Aaa Saugus Ma Appointment
If you bought Canned or Pouched Tuna between June 1, 2011 and July 1, 2015, you may qualify to get cash from class action settlements totaling $152.2 million
Long Island Jobs Craigslist
Quick Answer: When Is The Zellwood Corn Festival - BikeHike
Exl8000 Generator Battery
Morse Road Bmv Hours
Riversweeps Admin Login
104 Presidential Ct Lafayette La 70503
Ltg Speech Copy Paste
Pokemon Inflamed Red Cheats
By.association.only - Watsonville - Book Online - Prices, Reviews, Photos
Www.1Tamilmv.con
Die wichtigsten E-Nummern
Fbsm Greenville Sc
6143 N Fresno St
The Best Carry-On Suitcases 2024, Tested and Reviewed by Travel Editors | SmarterTravel
Why Holly Gibney Is One of TV's Best Protagonists
In Polen und Tschechien droht Hochwasser - Brandenburg beobachtet Lage
Adam Bartley Net Worth
Gateway Bible Passage Lookup
Clima De 10 Días Para 60120
The Angel Next Door Spoils Me Rotten Gogoanime
Dickdrainersx Jessica Marie
Mychart University Of Iowa Hospital
Senior Houses For Sale Near Me
Das schönste Comeback des Jahres: Warum die Vengaboys nie wieder gehen dürfen
Doelpuntenteller Robert Mühren eindigt op 38: "Afsluiten in stijl toch?"
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 5857

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.